Olimpikonok köszöntése

  •  
  •  
  •  

“Nyolc aranyérem! Jól esik újra és újra kimondani. És a negyede újpesti. Újpest egyedül több aranyat szerzett, mint Kanada vagy Svédország.”

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!
Újpestiek!
Bajnokok!

Köszönöm mindenkinek, aki ma eljött, hogy együtt lehetünk.

Szeretném azzal kezdeni, hogy én még máig az olimpia hatása alatt vagyok, mert egyszerűen hihetetlen jó érzés volt magyarnak és újpestinek lenni azokban a napokban.

Újpestinek lenni mindig jó. Vannak azonban pillanatok, amikor mindennél jobb. Vannak pillanatok, amikor nem számít életkor, beosztás, képzettség, világnézet, csak az újpestiek vagyunk. Részesei egy összetartó és fantasztikus közösségnek.

Ilyen pillanatokat élhettünk át az olimpia idején.

A magyar sportolók csodát tettek Londonban. Az egész világ elismeréssel beszélt a magyarokról. A 9. hely hihetetlen teljesítmény ma egy tízmilliós országtól. Csak jóval nagyobb, népesebb országok előztek meg. A szomszédos országok összesen szereztek annyi aranyat, mint mi.

Nyolc aranyérem! Jól esik újra és újra kimondani. És a negyede újpesti. Újpest egyedül több aranyat szerzett, mint Kanada vagy Svédország.

Azt se felejtsük el, hogy Újpestnek komoly hagyományai vannak e téren.

Újpestről indult Bene Ferenc, Keleti Ágnes, Zsivótzky Gyula, Növényi Norbert, és Újpest volt otthona Halassy Olivérnek is. Csak néhány név a mi nagy sportlegendáink közül.

S most itt vannak velünk a jövő újpesti legendái, a jelen bajnokai.

Új példaképeink. Új hőseink, akik teljesítményükkel méltó utódai a nagy elődöknek.

És nem csak a bajnokok a hőseink és példaképeink. Mindig emlegetni fogja a sportvilág az újpesti lány erejét, küzdeni tudását és elszántságát, aki súlyos sérüléssel, rettentő fájdalmak közepette harcolta ki a továbbjutást és ezzel a pontszerző helyet.  

Köszönjük meg az újpesti olimpikonoknak, hogy bearanyozták ezt a nyarat számunkra.

Köszönjük az izgalmakat, köszönjük a büszkeséget, köszönjük az üvöltéstől megfájdult, rekedt torkokat.

Köszönjük az örömkönnyeket, és köszönjük azt az érzést, amit akkor éreztünk, amikor győzelmeiteket itt, a hátam mögött a Bajnok Terasz óriás kivetítője előtt, egymás vállát szorongatva (néha suttyomban egymás sörét felhörpintve) közösen éltük át.

Köszönjük, hogy vagytok. Köszönjük, hogy itt vagytok.

Nagyon sok sikert kívánunk nektek! Hajrá Újpest!