Olimpikonok tenyereltek

  •  
  •  
  •  

A Bene Ferenc Általános Iskolában immár hagyomány, hogy évente egy napra a sporté a főszerep. Nincs matek óra, vagy éppen nem kell tartani a földrajz röpdolgozattól, még csak leckét sem kapnak a tanulók. Viszont sportolni kötelező a Válassz Sportágat elnevezésű rendezvényen.

Az iskola udvarán és a tornatermekben, de még a folyosón is mozogtak a gyerekek, akik közben tíz sportággal ismerkedhettek meg közelebbről. Együtt játszott a tanár a diákkal, a szülő a pedellussal, a volt sportoló a jövő bajnokával.

A sportnap rendezvényéhez szorosan kapcsolódott egy, az iskolai életében igen fontos esemény: a világhíres sportolók kézlenyomatának vétele.  Idén két újpesti olimpiai bajnok kajakozó, Kozák Danuta és Dombi Rudolf tenyerelt a masszába.

Az elmúlt évben is tenyereltek híres sportolók a Bene Ferenc iskolában. Kézlenyomatuk ezután már a falat díszíti, ugyanis doktor Somos András és Szunyoghy András közös erővel leplezték le a bekeretezett relikviákat. A kézlenyomatok gazdái közül Kökény Bea és Pádár Ildikó kézilabdázók, Dunai Antal labdarúgó, és kollégánk, Gergely Gábor asztaliteniszező doktor Molnár Szabolcs társaságában vett részt az eseményen.