Oltási kampányt indított a fővárosi önkormányzat

  •  
  •  
  •  

Karácsony Gergely a napokban jelentette be a főváros által indított oltási kampányt. A főpolgármester szerint a megfelelő tájékoztatással növelhető az oltakozási kedv.

„Tények, szakértők, teljes körű tájékoztatás, a lehető legnagyobb nyíltság, az olcsó propaganda kiradírozása, világos és nyilvános oltási terv – ezek kellenek a bizalom erősítéséhez. A bizalom pedig az oltási hajlandóság növekedéséhez. Az oltás pedig ahhoz, hogy újra megölelhessük egymást”

– fogalmazott Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely, aki arról is beszámolt, hogy egy friss felmérés alapján Budapesten az országos átlagnál magasabb azok aránya, akik beoltatnák magukat:

„A megkérdezett fővárosiak fele biztosan beoltatná magát, 37 százalékuk bizonytalan, 13 százaléknyian semmiképpen nem akarnak oltást. Az európai-amerikai vakcinában több mint 80 százalék bízik, az orosz fejlesztésű oltásra csak 43 százalék mondott igent, a kínaira mindössze 27 százalék.”

Szerinte azonban ez még kevés, ezért lendült akcióba a főváros vezetése:

„Kell az oltás, hogy újra megölelhessük egymást – ez olvasható a Fővárosi Önkormányzat által indított kampány egyik plakátján. Az a célunk, hogy növeljük a koronavírus-oltással kapcsolatos közbizalmat.”

A főpolgármester szerint „a politikai propagandának alárendelt beszéd a vakcinákról – rombolja a bizalmat”, ahogy az is, ha „a miniszterelnök arról értekezik: mehet a sor végére az, aki válogat a vakcinák között”.

„Kell az oltás, hiszen egyre nagyobb az érthető türelmetlenség a kijárási korlátozások miatt. Addig is, a tömeges oltás lehetőségének megteremtéséig a tömeges tesztelést is folytatni kell. Ezekben a napokban újra azon dolgozunk, hogy, miként tavaly év végén, ismét lehetővé tegyük sok ezer budapesti számára az ingyenes gyorstesztelést”

– közölte Karácsony Gergely.

, , , , ,