•  
  •  
  •  

A Könyvjelző Olvasókör idei első találkozójára invitál Németh Edit Éva, aki folytatja az irodalmi estek szervezését. Az érdekes témák egyúttal a törzsközönség hitvallását is jelzik: a pillanat megragadására ösztönző, rohanó világban is szükség van könyvre és társalgásra.

– Amikor tavaly tavasszal Olvass velünk! mottóval létrejött a Könyvjelző címet viselő ingyenes olvasókör, mi, irodalmat kedvelő nők, közel harmincan bábáskodtunk felette, majd közkívánatra bővítettük klubunkat, korra és nemre való megkötés nélkül. Az örök élmények megragadását kínáltuk, írógéniuszok adták a beszélgetéseink alapját – mondja Németh Edit Éva magyartanár, a kör megálmodója. 

Mint megtudtuk, ezen az úton folytatják a Könyvjelző Olvasókört és az együtt olvasás élményét. Február 26-án témájuk Móra Ferenc szegedi éveinek bemutatása lesz, középpontjában az Ének a búzamezőkről című kötettel. 

– Ezen a szerdai napon 18 órakor a Polgár Centrumban találkozunk, várjuk az érdeklődőket. Keressék a Facebookon a Könyvjelző Olvasókört! – emeli ki Németh Edit Éva.

Majd hozzáteszi, hogy aki további olvasmányélményekre vágyik, annak a tavaly megnyílt ingyenes utcakönyvtárukat is ajánlja, amely a melegebbre váló időben, március 1-jétől szombatonként délelőtt ismét a Szent István téren lesz megtalálható. 

B.K.