Önkéntes munkával honorálták

  •  
  •  
  •  

Az újpesti Regnum Marianum Katolikus Közösség fiataljai és az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat aktivistái közösen festették le nemrégiben az Újpesti Cigány Közösségi Ház külső, falfirkákkal sűrűn teletűzdelt falait.

Az ötlet Deák Gáboré, a katolikus fiatalok csoportjának vezetőjéé, aki felkereste Csóka János Pált, az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnökét, hogy tartson előadást katolikus fiataloknak az újpesti romák életéről, amit önkéntes munkával honorálnak. Jól sikerült a közös munka, a gyermekek élményekkel telve, barátként váltak el, miután szépre varázsolták a közösségi épület külsejét.
– Egymás jobb megismerése és megértése a közösségi házunk célkitűzései között szereplő egyik legfontosabb momentum – mondja Csóka János Pál. – A Tél utcai cigány nemzetiségi közösségi tér megteremtésénél, belső tereinek tervezésénél, az épület fokozatos átalakításánál tartunk, a felzárkóztató délutáni tanoda típusú iskolánkra vagy a szociális segítő irodánkra égető szüksége van a helyi roma közösségnek. Az újpesti cigány családok tagjai jelentős társadalmi munkával járultak hozzá a működéshez. Ki pakolni, ki takarítani, ki pedig a gyerekeknek uzsonnát készíteni jár el a Tél utcai épületbe. ( Bővebben: www. ujpest.hu)
Hegedűs Róbert, a cigány önkormányzat aktivistája