Önkéntesek a napközis táborban

  •  
  •  
  •  

Jó figyelni az Európai Unió által kiírt pályázatokra – az újpesti Babits Mihály Gimnázium figyelt, és sikerrel lépett be egy érdekes programba. Ennek eredményeként érkeznek a napközis táborba olyan önkéntes, külföldi fiatalok, akik foglalkoznak a gyerekekkel.

Mint köztudomású, 2011 az önkéntesség éve. Ehhez kapcsolódik a mostani akció, amikor önkéntes fiatalok érkeznek a napközis táborba. Két héten át, kétszer tizenöt fiatal foglalkozik a kisdiákokkal. Foglalkozásokat tartanak nekik, játszanak, beszélgetnek. Egyébként a konkrét tervekről annyit tudni csak, hogy lesznek meglepetések, ám hogy valójában mik, azt csak az önkéntesek tudják.
Persze az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági ház által szervezett programok is tovább élnek, mi több, a külföldi diákok is bekapcsolódnak ezekbe.

Természetesen a Portugáliából, Hollandiából, Finnországból, Németországból érkezett önkénteseknek a Babits gimnázium diákjai bemutatják Budapest nevezetességeit is. Az ifjú önkéntesek, itt tartózkodásuk idején a napközis táborban laknak majd.

Az önkéntes program július 17-től két héten át tart. Amúgy szenzációs a hangulat a napközis táborban, a gyerekek nagyon jól érzik magukat.