Önkéntesek a napközis táborban

  •  
  •  
  •  

Jó figyelni az Európai Unió által kiírt pályázatokra – az újpesti Babits Mihály Gimnázium figyelt, és sikerrel lépett be egy érdekes programba. Ennek eredményeként érkeznek a napközis táborba olyan önkéntes, külföldi fiatalok, akik foglalkoznak a gyerekekkel.

Mint köztudomású: 2011 az önkéntesség éve. Ehhez kapcsolódik a mostani akció: önkéntes fiatalok érkeznek a napközis táborba. Két héten át, kétszer tizenöt fiatal foglalkozik a kisdiákokkal. Foglalkozásokat tartanak nekik, játszanak, beszélgetnek. Egyébként a konkrét tervekről annyit tudni csak, hogy lesznek meglepetések, ám hogy valójában mik, azt csak az önkéntesek tudják.

Persze az Újpesti Gyermek és Ifjúsági ház által szervezett programok is tovább élnek, mi több a külföldi diákok is bekapcsolódnak ezekbe.

Természetesen a Portugáliából, Hollandiából, Finnországból, Németországból érkezett önkénteseknek a Babits gimnázium diákjai bemutatják Budapest nevezetességeit is. Az ifjú önkéntesek, itt tartózkodásuk idején a napközis táborban laknak majd.

Július 17-én, vasárnap indul be az önkéntes program és két hétig tart. Amúgy szenzációs a hangulat a napközis táborban, a gyerekek nagyon jól érzik magukat.

Á.T.