Önkormányzati segítség paneles lakóknak

  •  
  •  
  •  


A zöld beruházási panelprogram és a klímabarát energiahatékonysági program igen népszerű Újpesten is, mert kedvező feltételeket biztosít azoknak a közösségeknek, amelyek a pályázaton nyernek, és rászánják magukat a felújításra. Persze még így is komoly terhet jelent a beruházás, minden egyéb támogatás jól jön. Az önkormányzat most azzal segít, hogy mérsékli a közterület-használati díjat.

A társasházak, kivitelezést bonyolító cégek megkeresték az önkormányzatot, és segítséget kértek. Megkezdődtek az egyeztetések, és arra jutottak az érintettek, hogy az Újpesti Önkormányzat által nyújtott leghatékonyabb támogatás a közterület-használati díjak eseti mérséklése. A munkálatok során felvonulási területet alakítanak ki a kivitelezők, hiszen tárolni kell az anyagokat, a gépek is foglalják a helyet, nem is beszélve állványokról. A terület használatáért fizetni kell, s ez növeli a költségvetést. Mindezeket mérlegelve döntött úgy az önkormányzat, hogy a pályázatokon nyertes társasházak számára, a pályázathoz köthető kivitelezések közterület-használati díjából 90 százalékos kedvezményt ad.

–    Nagyon jó döntést hozott az önkormányzat a díj mérséklésével – nyilatkozta lapunknak Tóth Attila, a Controll-Bau Kft. ügyvezető igazgatója. – Mi is érdekeltek vagyunk Újpesten, versenytárgyaláson nyertünk el felújítási munkákat. Az ideiglenes tárolóval együtt, több mint nyolcvan négyzetmétert foglalunk el. Az ezért fizetett közterület-használati díj elég komoly összeg, amit a lakók állnak. Ezek után a felszabaduló pénzből egyéb beruházások is megvalósulhatnak, például járdákat építhetünk. A nyertesek egyértelműen a lakók.

Már csak a szerződések megkötése van hátra.

Á.T.