Önzetlen segítő

  •  
  •  
  •  

Augusztus végén az Újpesti Városnapokon Újpest Önkormányzatának Elismerő Oklevelét vehette át Orosz Sándorné nyugalmazott cukrász, az idén harmincéves Orosz cukrászda egyik alapítója.

Az Újpesti Városnapokon idén is átvehették a díjakat azok, akiknek személyét és munkásságát példaképül kívánja állítani a városvezetés a jelen- és az utókor elé. Az elismerő oklevelet kapó Orosz Sándorné férjével együtt harminc éve nyitotta meg üzletét a Templom utcában, a korábbi Kornidesz cukrászda helyén.

– Nagyon hálás vagyok, hogy gondoltak rám, és a kedves, méltató szavakat is köszönöm. Az elismerést minden bizonnyal annak köszönhetem, hogy évtizedek óta ismernek, vissza-visszajárnak hozzánk az itt élők –– mondta az oklevél átvételét követően Ica néni, a nyugdíjasként is aktív cukrász.

Ez bizonyosan így van, és nem véletlen. Az azóta már a keresztlánya által vezetett cukrászdában folyamatosan új és újabb süteményeket „találnak ki”, választékuk összeállításánál gondolnak a cukorbetegekre, laktózérzékenyekre is, de megtalálható ajánlatukban a legendás Újpest-szelet is, amelynek árából az önkormányzat jótékonysági szervezetét, az Újpesti Cseritit támogatják.

Ica néni évtizedekig számos újpesti tanintézmény, civil közösség és egészségügyi szervezet rendezvényeinek önzetlen segítője volt. Az ismeretségi körében lévő idős, otthonukat elhagyni nem tudó betegeknek kisebb-nagyobb ajándékokkal kedveskedik, látogatja őket. Emellett rendszeresen segíti az óvodákat, iskolákat, nyugdíjasotthonok lakóit is.

G.R.