Operaénekesek koncertje a városházán

  •  
  •  
  •  

Ismét Magyarországra érkezett Laki Krisztina operaénekes, aki Düsseldorfban él. A világhírű szoprán több helyen mesterkurzust tart, így Újpesten is. A záró koncert a Városháza dísztermében lesz, január 15-én, vasárnap délután, hat órakor. Az előadás ingyenesen megtekinthető mindenki számára. A rendezvényen fellép Mondok Yvette operaénekes is.

Mondok Yvette hat éve él Újpesten, és kitűnő kapcsolatokat ápol a helyi Erkel Gyula Újpesti Zeneiskola vezetőivel, művésztanáraival, aminek eredménye az, hogy az egyik mesterkurzust itt tartják vasárnap, amely a városházi koncerttel zárul. Közreműködik Mezei Pál zongoraművész, a zeneiskola tanára.
A kurzus egész nap zajlik a zeneiskolában, ahol a résztvevők bemutatják tudásukat, majd a produkciókat egyenként értékeli Laki Krisztina. Az eseményen klasszikus ének tanulmányokat folytatók, és diplomával rendelkezők vesznek részt.

Kifutótól a Zeneakadémiáig
Mondok Yvette gyerekkora óta az operaénekesi pályára készült. A tanulásnak, gyakorlásnak meglett az eredménye: Marton Éva operaénekes felfigyelt a tehetségére. A mestere végül a Németországban élő Laki Krisztina lett. A művészt a tévénézők is megismerték, mert jó tíz éve döntős volt a Kifutó című tehetségkutató műsorban. Aztán egy évig Japánban lépett fel, majd hazatért. Noha itthon egymást követték a fellépések, főállású foglalkozása mégis a koncertszervezés lett, a Zeneakadémián. A művészi pálya ezzel együtt kiteljesedik.

Á.T.