•  
  •  
  •  

Éttermet zárt be és egy titkos házibulira is lecsapott a rendőrség.

Hétfőn is megtartotta szokásos tájékoztatóját az Operatív Törzs. Kiss Róbert, az ügyeleti központ munkatársa arról számolt be, hogy maszk hiánya miatt több mint 600 emberrel szemben kellett a hétvégén intézkedni, főleg megállóhelyeken. Elmondta azt is, hogy Somogy megyében a rendőrök bezárattak egy éttermet, ahol a járványügyi szabályokat megszegve vendégeket szolgáltak ki helyben. Emellett leállítottak a főváros XIII. kerületében egy házibulit, a helyszínre eredetileg csendháborítás miatt hívtak rendőröket. Ott aztán kiderült, hogy jóval több, mint 10 fő vett részt az illegális házibulin.

Müller Cecíliát ismét Galgóczi Ágnes helyettesítette. Elmondta, hogy még a héten megérkezik a nemrég engedélyt kapott Moderna-vakcina, ami alig különbözik a Pfizer-BioNTech termékétől. Az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonok lakói és az ott dolgozók oltása folyamatosan zajlik, eddig összesen 71 ezer adag vakcinát adtak be.

Galgóczi Ágnes ismertette a napi járványügyi adatokat is: az elmúlt 24 órában 1 419 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 343 656 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 77 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 725 főre emelkedett. A gyógyultak száma továbbra is folyamatosan nő, jelenleg 203 972 fő, az aktív fertőzöttek száma 128 959 főre csökkent. 5 065 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 367-en vannak lélegeztetőgépen.

, , , , ,