Operatív Törzs: okos lenne meghosszabbítani a jelenlegi intézkedések időtartamát

  •  
  •  
  •  

Továbbra is számos intézkedést kell foganatosítani olyanok ellen, akik nem viselik a maszkot – mondta Kiss Róbert rendőr alezredes az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján. Az ügyeleti központ munkatársa hozzátette, hogy hazánk ismét fogadja a Nagy-Britanniából érkező repülőgépeket, de a beutazási korlátozás ettől még megmaradt.

Müller Cecília országos tisztifőorvos ismertette a friss járványügyi adatokat, és elmondta, hogy az egészségügyi dolgozók közül 22 ezren éltek az oltás lehetőségével. Nyomatékosan megkérte a lakosságot, hogy aki felveheti az oltást, az tegye is meg, hiszen a minél nagyobb átoltottság a biztosíték arra, hogy legyőzzük a koronavírust. Müller Cecília beszámolója szerint eddig 78 ezer adag oltóanyag érkezett Magyarországra, és a jövő héten további szállítmányok várhatóak.

Fontos tudnivaló, hogy az idősotthonok lakóinak nem kell majd elmenniük az oltópontokra, hanem mobil oltócsapatok is felállnak majd, akik segítenek ebben. Az idősotthonok lakói, valamint az itt dolgozók lesznek a második kör résztvevői, akik megkapják az oltást. Müller Cecília arra kérte az itt dolgozókat, hogy ők is oltassák be magukat.

A korlátozások a jövő hét elején, január 11-én lejárnak, de Müller Cecília szerint okos dolog volna meghosszabbítani a jelenleg fennálló korlátozó intézkedéseket. Hozzátette ugyanakkor, hogy ebben a kérdésben nem az Operatív Törzs, hanem a kormány mondja ki a végső szót.

, , , , , , ,