•  
  •  
  •  

A miniszterelnök májusra teszi a vírus elleni vakcina érkezését, úgy gondolja, az egészségügy addig bírni fogja a terhelést, és egyelőre nem lesz szükség további korlátozásokra. 

Orbán Viktor a Magyar Rádiónak adott interjúban arról is beszélt: jól halad a koronavírus elleni gyógyszerek magyarországi fejlesztése. Az oltásra azonban szerinte az uniós vezetőktől kapott információk alapján még jövő év közepéig várnunk kell. 

A kormányfő kijelentette: a következő három hétben nem terveznek járványvédelmi szigorítást. Hozzátette: az egészségügy bírja a terhelést egészen addig, amíg megérkezik a vakcina.

Úgy látja, az ápolók hiánya a legnagyobb probléma, ezért előbb az ő bérük rendezéséről döntöttek, majd a kórházfelújításról, illetve kórházak létesítéséről. A végére érkeztek el az orvosok fizetésének emeléséig amelyet Orbán “a legnehezebb kérdésnek” nevezett. 

Elmondása szerint a kamara javaslatát elfogadták, de vannak kérdések, amelyeket még rendezni kell. Ilyen a magánpraxis, vagy az orvosválasztás, ezeken munkacsoportok dolgoznak. A miniszterelnök azt ígérte, év végéig ezeket az ügyeket is rendezni fogják. 

“A becsületes orvosok és rendes betegek tudnak erkölcsi viszonyt kialakítani a betegség kezelésében” – fogalmazott a kormányfő. 

 

 

Orbán szerint a Brüsszelből érkező, a hazai korrupciót érintő bírálatok mögött is Soros György és “az emberei”  állnak. A kritikákat megfogalmazó uniós tisztségviselőket “bennünket megtámadó idegeneknek” nevezte. Ezzel szemben például Katarina Barley, az Európai Parlament alelnöke a 24.hu-nak nyilatkozva éppen arról beszélt, hogy “az európai adófizetők a magyaroknak akarják adni a pénzt, nem Orbánnak, a vejének vagy a legjobb barátjának”.

 

, , , ,