•  
  •  
  •  

Az egészségügyi dolgozók beoltásáról, Brüsszelről és a közelgő ünnepekről beszélt a miniszterelnök a Kossuth Rádióban.

Két hét után adott ismét interjút a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában a miniszterelnök. Orbán Viktor a szokásos interjúját Brüsszel és az európai intézmények hosszas ostorozásával kezdte, de köszönetet mondott a lengyeleknek, amiért kiálltak mellettünk, és sikerült úgy elfogadni a hét éves költségvetést, hogy az nekünk is jó legyen. Bár nem mondta ki, de a miniszterelnök valószínűleg arra célzott, hogy a jogállamisági mechanizmust évekkel eltolták, így jött létre az a megállapodás, amit a kormánypárt döntő sikerként értékel.

„Az Európai Parlament mögött áll egy hálózat, és itt jön be a képbe Soros György, akik folyamatosan a tagállamok választott képviselői ellen ágálnak, és azt szeretnék elérni, ami nekik jó” – fogalmazott Orbán. Hozzátette, hogy mikor Soros György írt egy véleménycikket, ugyanabban a lapban szeretett volna erre válaszolni, ám annak közlését megtagadták. „Úgy tűnik, ez a nagy nyugati sajtószabadság” – mondta még erről Orbán.

A miniszterelnök megerősítette, hogy először az egészségügyi dolgozókat fogják beoltani, közelebbről a Dél-pesti Centrumkórház dolgozói lehetnek az elsők, majd következnek a megyei kórházakban dolgozók. Orbán újra elmondta, hogy az oltás önkéntes és ingyenes lesz, de „meg fogja kérni az egészségügyi dolgozókat, hogy nagyobb arányban vegyék igénybe az oltást, mint amit oltások tekintetében megszoktunk a magyar lakosságtól”.

Orbán Viktor a közelgő ünnepekről azt mondta: idén kis karácsony lesz, de nagyon reménykedik benne, hogy az Operatív Törzs szakemberei hajlanak majd afelé, hogy „egy karácsonyeste férjen bele”. Elmondta, hogy a határok zárva maradnak, és mindenkit arra kért, ezt az ünnepet bírjuk ki anélkül, hogy rokonokat látogatnánk.

„Nem akarhatjuk elvinni azokhoz a fertőzést, akiket a legjobban szeretünk. Talán a húsvét már olyan lehet, mint amit megszoktunk, de ez most kis karácsony kell, hogy legyen” – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, hogy hétfőn születik döntés arról, lesz-e lazítás az ünnepi időszakra.

Orbán egyébként holnap délelőtt tesz bejelentést a gazdasági hatásokról és arról, milyen további intézkedésekkel segítik a gazdaság talpra állását a koronavírus-járvány árnyékában.

, , , ,