Ordina Tibor keményen harcol a gyógyulásért

  •  
  •  
  •  

Az Újpest egykori válogatott atlétájánál, Ordina Tibornál 2004-ben diagnosztizáltak agydaganatot. Évekig tartó kezelések után, hét év elmúltával, megoperálták. Idén hirtelen romlott az állapota, májusban életmentő műtétet kellett végrehajtani Tiboron.

Július óta tart a kemoterápiás kezelése. Barátai, ismerősei és az újpestiek sportnapot szerveztek, amelynek bevételét a családnak ajánlották fel, hogy megkönnyítsék számukra a fontos, ám igen drága étrend-kiegészítők, gyógyszerek megvásárlását.

Tibor élete legnehezebb csatáját vívja, elszántságával, küzdeni tudásával, keménységével példát mutat valamennyi betegtársának. Vallja, a reményt soha nem szabad feladni!
– Akármilyen szörnyű a helyzet, harcolok a gyógyulásomért – mondta. – Pedig higgyék el, nem egyszerű betartani a szabályokat. Figyelnem kell az étkezésekre, a folyadékfogyasztásra. Változatosan kell ennem, de például nem fogyaszthatok cukrot, fehér lisztet és persze folytathatnám a sort.

Nem csak fizikailag, lelkileg is megterhelő Tibornak az életéért való küzdelem, ezért orvosai beleegyeztek abba, hogy lemenjen az atlétikai pályára, találkozhasson tanítványaival. Persze, edzést egyelőre még nem tarthat.
Tibor állapota kielégítő, amit a legutóbbi MR vizsgálat is megerősített. A műtét óta nem indult el újabb agresszív folyamat a szervezetében.
– Szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki eddig is segített, hála nekik, az étrend-kiegészítőket meg tudtuk venni, és Tibor szervezete kedvezően reagál a kezelésekre – mondta az egykori olimpikon sógornője, Penyák Erika.


A hozzátartozók anyagi helyzetét folyamatosan próbára teszi a szükséges és hasznos szerek, vitaminok beszerzése. Aki szívesen támogatná a sportolót és családját, megteheti, ha a 11773157-08992574-00000000 számlaszámra utal egy tetszőleges összeget.

A Rákbetegek Országos Szövetsége felkérte Tibort, hogy a közelgő évfordulós ünnepségen beszéljen arról, hogyan dacol egy sportoló a betegséggel.

(UTE/gergely)
Kép: UTE