Ördög bújt a vonóba

  •  
  •  
  •  

Még a széksorok mellett is álltak, az újpesti Ady Endre Művelődési Központ nagytermében, péntek délután azon a nótaesten, amelyre az ország számos településéről érkeztek vendégek és előadók

A magyar nóta szerelemeseit, és nem utolsó sorban az Újpestért-díjas László Máriát Wintelmantel Zsolt polgármester köszöntötte. 
Az Ördög bújt a vonóba című rendezvényen a kellő hangulatot az Újpest Cigányzenekar alapozta meg. Az első számot Koltai László énekelte, majd László Mária, a műsorvezető szerepét magára vállaló magyar nótaénekes elmondta: az elmúlt tizenegy év alatt szép hagyománnyá érlelődött, hogy októberben, az idősebb korosztálynak csendülnek fel a nóták.

Ezt követően Wintermantel Zsolt lépett a mikrofonhoz.
–    Nagy örömmel jöttem ide, mivel eddig csak jó hírét hallottam ennek a rendezvénynek – mondta a polgármester. – A másik ok, amiért itt vagyok: az önkormányzat Újpestért-díjban részesítette László Máriát, azért a sokéves, áldozatos munkáért, amelyet Újpest kulturális, közösségi életében végzett. Bár korábban volt egy bensőséges ünnepség a városházán, ahol a díjat átvehette, ám nincs annál szebb és jobb dolog, mint saját közönsége előtt köszönteni a díjazottat.

A polgármester egy gyönyörű csokrot nyújtott át László Máriának, aki meghatottan köszönte meg a kedvességet. A kis kitérő után a Romhányi Népdalkör lépett fel, majd Nyári István előadóművész szavalt el egy verset.
Aztán egymást követték az előadók, az ismert nótákat a közönség együtt énekelte velük.
Á.T.