Öregfiúk (21.): MTK–Újpest 1-1 (1-0)

  •  
  •  
  •  

Sok sérült, valamint munkahelyi elfoglaltságok miatt igen szűkös kerettel, mindössze tíz emberrel vágott neki Öregfiúk-csapatunk az MTK elleni rangadónak.

Az emberelőny miatt a hazaiak kezdtek aktívabban, bár csapatunknak is akadtak helyzetei. Előbb Zombori veszélyeztetett, majd Györök próbálkozott, de a gól nem jött össze csapatunknak. A hazaiak viszont gyorsan kihasználták a védelem első megingását, és megszerezték a vezetést. (1-0) Az első félidő végén megint átvettük az irányítást, és egymás után dolgoztuk ki a lehetőségeket, de az állás nem változott. 

A második játékrészben az emberhátrány ellenére is többször sikerült az ellenfél védelme mögé kerülnünk A 60. percben Szanyó futott el a bal oldalon, majd a középen érkező Györöknek passzolt, aki kapásból, 22 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. (1-1) A hazaiak kapusa mozdulni sem tudott a lövésre. Az MTK egy szabadrúgással jelezte, hogy a három pontért hajtanak, de Nagy Endre szép védéssel hárított. 

Az utolsó tíz percben nagyon elfáradt a hazai csapat, és egymás után dolgoztuk ki a helyzeteket, de az eredmény már nem változott, maradt az 1-1-es döntetlen. 

Szlezák Zoltán, játékos-edző így értékelt:

– Sajnos úgy alakultak a hétfői nap, hogy nem tudtunk teljes létszámban kiállni. Akik eljöttek, becsülettel tették a dolgukat. Nagy lehetőségeket szalasztottunk el, de nagyot is küzdöttünk. Még talán a győzelemhez is közelebb álltunk, de egy pontot mindenképpen megérdemelten hoztunk el. Bízom benne, hogy a sérültek felépülnek, és teljes kerettel játszhatunk a következő meccset. Még egyszer, le a kalappal azok előtt, akik a pályán voltak. 

Adatok:

MTK–Újpest 1-1 (1-0)
Öregfiúk, kiemelt bajnokság, 21. forduló
2013., április 29.
Hidegkuti Nándor Stadion, 50 néző

Újpest: Nagy – Jenei, Horváth, Szlezák, Szepesi – Györök, Sebők – Dancs, Szanyó, Zombori

Gólszerző: Györök (60.)

kép és szöveg: ujpestfc.hu