Óriásbábok komédiáztak a Karácsonyi Vásárban

  •  
  •  
  •  

Óriási sikere volt az önkormányzat karácsonyi Városháza díszítő programjának, több újpesti család apraja-nagyja közösen borította karácsonyi díszbe a Városházát. Eközben az épület mögött javában zajlott a vásári forgatag, egy óriás legény és leány szórakoztatta az újpestieket. A Babtársulat zenészei és óriásbábjai a XIX. századi vásári komédiák hangulatát idézték meg a Szent István térre. Az Újpesti Cseriti Adományozó Háza előtt felállították Jézuska postaládáját.

-A piacra indultunk vásárolni és olvastuk az újságban, hogy lehet díszíteni a Városházát, ezért bekukkantottunk. A gyerekek nagyon szeretik a kézműves programokat és a karácsonyfadísz készítés a kedvencük!- árulta el a 3 és fél éves ikerpár, Makai Petra és Szabolcs édesanyja. 

Egy másik kislány nagymamájával nézett be a Városházára, ahol már csillogó-villogó fenyőfa-fűzér borította a lépcsők korlátait. Erre aggathatták fel az otthon vagy helyben, a Városháza aulájában készített színpompás karácsonyfa díszeket.
-Nagyon szeret az unokám festeni, rajzolni, ragasztgatni. Nagyon örültünk, hogy bejöhetünk ide karácsonyi díszbe öltöztetni a Városházát, holnap Káposztásmegyerre megyünk a Homoktövis Általános Iskolába, adventi koszorúkészítésre- mesélte az Újpesti Naplónak a nyolc éves Lóber Elvira nagymamája.

Miközben a Városházán egyre több apróság gyűlt össze a karácsonyi kézműves asztal körül, a tér is megtelt bámészkodókkal az óriásbábok nem mindennapi látványára. A Bab Társulat mutatványosai zenés vásári komédiával szórakoztatták az újpestieket, akik közül sokan már karácsonyi ajándékokat keresnek a téren álló faházak portékái között. A fajátékok, ásványok mellett hasznos téli holmikat, például meleg, háromszáz forintos zsenília kesztyűt is lehet kapni az Újpesti Karácsonyi Vásárban.

A programok 17.45-kor adventi gyertyagyújtással, majd 18. 10-től  Zséda -koncerttel folytatódnak a Szent István téren.

Az ingyenes programokra mindenkit szeretettel várnak!

Tóth Timi