Öröm és boldogság

  •  
  •  
  •  

Szász Emese, Hosszú Katinka, Szilágyi Áron, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina – gratulálunk! Nagyok vagytok! A legnagyobbak! Gratulálunk a többieknek is, név szerint nem sorolom, tudjuk, kik vannak Rióban, milyen eredményekkel zártak. Fantasztikus érzés egy kis lakásban ülni, nézni egy versenyt, együtt drukkolni más ugyanilyen, vagy éppen teljesen másmilyen lakásban ülő emberrel. Büszkék vagyunk.

Pár héttel ezelőtt is így éreztünk, az idei foci Eb megmozgatta az egész országot. Nem volt ember, aki valahogyan ne reagált volna a hírekre. Jó érzés volt, együtt örültünk akkor is, királymackóban mentek dolgozni az emberek, összemosolyogtak a szünetben a kisboltban, hangos volt az egész város. Jó hangos. Nem dühös, indulatos, hanem büszke, felvillanyozott, adrenalinnal és lelkesedéssel teli. Olyan: jó hangos.

Amikor a portugál-magyar meccs kezdődött, öt perc volt még, nagyon néztem az órát a sorban, rohantam haza. Az előttem álló családos anyuka hátranézett és mondta, menjek nyugodtan, megérti, ő a gyerek miatt úgysem tudja nézni az egészet, még ki kell vinni a játszótérre. Megköszöntem, elfogadtam. Nem azt mondta, előreengedlek, engem úgysem érdekel, nők nem néznek focit. Ez tetszett. Szerintem nők néznek focit, szeretik a focit.

Újpesten pláne. A Bajnok Terasz képeit nézegetem. Könnyes lányok és fiúk, óriásmosolyok, feszült figyelem, várakozás, eltorzult arcok, ugrálás, együttmozgás, koccintás, ordibálás, örömujjongás. Érzelmek látszódnak minden egyes képen. Ott vannak a Facebookon a mappában. Jó nézegetni a különféle örömöket.
Átélni is jó. Egész Újpest ünnepelt, most is ünnepelni fogunk. Készülünk, várjuk, izgulunk. 109 éves lesz Újpest, augusztus 25-én kezdődik az ünnepség. Négy napig megint mindenki együtt lesz. Együtt játszunk, szórakozunk, nevetünk, eszünk, dolgozunk, bulizunk, drukkolunk, élünk.

Jön a Városnapok!
Találkozzunk többször!

VG