Örömzene a kiállítászárón

  •  
  •  
  •  

Kiállítás búcsúztató és újévköszöntő örömzene volt Vízkereszt estéjén az Ifúsági Házban. Kovács „Jocó” József kiállítása koncerttel és koccintással zárult.

John Lennon, Jimi Hendrix, vagy éppen Frank Zappa emlékét nem csak zenével, de festészettel is meg lehet idézni. Erre volt példa Kovács „Jocó” József Újpesten született zenész és festőművész kiállítása, ahol – csendéletek, és tájképek mellett – zenészek ihlette festményeket is láthatott a nagyérdemű.

Kovács Jocó életében mindig is párhuzamosan volt jelen a dobolás és a festészet. A „Ritmusok dobverővel és ecsettel” című tárlat záró estjén a megnyitóra összeállt zenekar játszott, barátaikkal kiegészülve, a doboknál természetesen Kovács Jocóval. „A kiállítás megnyitója előtt alakultunk Hang-szín néven, de ma már Lassú méreg a nevünk. Ez az első búcsúkoncertünk. Remek, hogy barátokkal zenélhetek barátoknak” – mondta nevetve a dobos-festő. A koncert valóban igazi örömzenét hozott, a rock legnagyobb klasszikusai (például a Rolling Stones, a Cream, vagy Hendrix számai) csendültek fel, így Vízkeresztkor jó hangulatban zárult a kiállítás és indult az újév.