Országos állásbörze

  •  
  •  
  •  

Országos, integrált állásbörze nyílik ma a Budapesti Corvinus Egyetemen, a kétnapos mustrára diplomázókat és friss diplomásokat várnak.

A KarrierExpo az alma mater Fővám téri főépületében nyitja meg kapuit, a rendezvényen csaknem hetven cég képviselteti magát, mintegy 1500-2000 állás- és szakmai gyakorlati helyre lehet majd pályázni.
   
A szervezők tájékoztatása szerint a legtöbb munkaadó pénzügyi, informatikai és számviteli pozíciókat kínál. A gyakornoki programok mellett az élmezőnyben az értékesítési/kereskedelmi, a kontrolling, a műszaki, logisztikai, marketing, HR és tanácsadási állások szerepelnek.
   
A kiállítók leggyakrabban bruttó 200-300 ezer forintot ajánlanak fel kezdő fizetésként a friss diplomásoknak – olvasható a tájékoztatóban, amely szerint ma egy frissen végzett átlagosan 270 ezer bruttó fizetésre számíthat.
    
Mint írták, a  felkészült friss diplomásokkal szembeni legfontosabb elvárások listáját évek óta változatlanul vezeti a kommunikáció, az idegennyelv ismerete, a csapatban való együttműködés képessége és a jó problémamegoldó képesség. Ezeket a jellemzőket szorosan követi az ügyfélközpontúság, az elhivatottság, a kezdeményezőkészség, a teljesítményorientált szemlélet, valamint a fejlődés szándéka.