•  
  •  
  •  

Május 7-én, szombaton, hagyományos Családi Napunk zajlott éppen, sok-sok szülővel, pedagógussal és diákkal. Jókedvünket a remek idő is fokozta. Családi csapatversenyek, légvárazás, színpadi produkciók váltották egymást. Mindenki felkapta a fejét, mikor három ünneplőbe öltözött, fáradt, de boldogan mosolygó diák jelent meg a tömegben.

Észre kellett venni a kis csapatot, hiszen egy hatalmas, félméteres kupát cipeltek, rajta a felirattal: Országos Technika Verseny I. helyezés!
Óriási éljenzés fogadta Adamis Bálint, Merényi András és Vajda Máté 8/a osztályos tanulóinkat, miután mikrofonba mondták győzelmüket. Bár minden évben szép eredményekkel büszkélkedhetünk, ez mégis más egy kicsit. Iskolánk 40 éve alatt először fordult elő, hogy a fővárosi I. hely után sikerült megnyerni egy országos döntőt is! Rengeteg munka, felkészülés, izgalom gyümölcse érett be. Felkészítő tanáruk, Magát Tamás méltán büszke, hogy a nehéz elméleti fordulón túljutva, működő elektromotort sikerült létrehozni a fiúknak, s ezzel maguk mögé utasították a többi versenyző csapatot.
Szép siker ez Újpest számára is. Büszkék vagyunk rájuk, gratulálunk!

Orbán Ildikó, igazgató
Német Tagozatos Általános Iskola