Országos tűzgyújtási tilalom!

  •  
  •  
  •  

Az egész országra kiterjedő tűzgyújtási tilalmat rendelt el Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hétfőtől, átmeneti időre – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn.

Az erdőkben a rendkívül gyors felmelegedés, a kánikulai meleg és a csapadékmentes, száraz időjárás miatt fokozott tűzveszély alakult ki. Ezért a vidékfejlesztési miniszter az erdőkre és fásításokra, és ezek határától számított kétszáz méteren belüli területekre július 22-én átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el – tájékoztatott közleményében a tárca. 

Hétfőtől tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint a közutak és vasutak menti fásításokban, beleértve a parlag- és gazégetést is. 

A miniszter felhívja az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy égő cigarettát ne dobjanak el, oltsák el minden esetben. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal sújtható – áll a közleményben. Az elrendelt tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes.

MTI