Ősbemutató az Újpest Színházban

  •  
  •  
  •  

Az Ady Endre Művelődési Központ – Újpest Színház az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére és emlékére új musical ősbemutatóját tűzi műsorra 2011. október 22-én, 19.00 órakor. Az előadás Újpest Önkormányzatának támogatásával jött létre.

Dózsa László főrendező és Harsányi Gábor művészeti vezető az Újpest Színház nemes hagyományát – a magyar dráma felkarolását és ápolását folytatva – ebben az esztendőben immáron második alkalommal állít színpadra magyar szerző tollából született kiemelkedő alkotást.

A Harsányi Gábor – Gyarmati István – Siliga Miklós szerzőhármas fiatal tehetségekre írta a szerepeket, megfűszerezve sok zenével, énekkel, tánccal. Harsányi Gábor rendezésében a musical nemcsak jó szórakozást nyújt, hanem tanít, nevel és emléket állít a forradalom mártírjainak.

Fiatal leendő művészek fekszenek a földön, valahol egy lepusztult kultúrházban. Gólyatáborban vannak és készülnek az egyetemi bemutatkozó előadásra. Várják a színész tanárt, aki eldönti, hogy alkalmasak-e a pályára. Egy történetet kell eljátszaniuk az 56-os forradalom főbb eseményeiről.
Hírtelen egy rablóbanda csap le rájuk. A szomszédos bankot kirabolták és most a rendőrség elől menekülve túszokat ejtenek. A fiatal művészek helyzete életveszélyessé válik, az életükért kell játszani.

Helyszín: Ady Endre Művelődési Központ, 1043 Budapest, Tavasz u. 4.

Következő előadás 2011. október 29., 19 óra melyre jegyek válthatók 2500 Ft és 2200 Ft-os áron az Ady Endre Művelődési Központ pénztárában.

További  információk:
http://www.adymk.hu/newsite/index.php?option=com_content&task=view&id=886&Itemid=1