Összefogás a szebb Viola Óvodáért

  •  
  •  
  •  

Október 1-jén, szombaton több tucat kisgyerek, anyuka, apuka és pedagógus sürgött-forgott a Viola Óvoda udvarán: az Újpesti Önkormányzat Gazdasági Intézményének és egy nagylelkű szülő munkahelyének felajánlásának köszönhetően ugyanis lehetőség nyílt a rozsdásodó rácsozat újramázolására.

A szülőkből és az óvodai dolgozókból összeverbuvált mintegy 60-70 fős csapat saját kezűleg fogott hozzá a kerítés átfestéséhez. A közös munka reggel 8 órakor vette kezdetét, és dacára annak, hogy a szülők és az óvónők értékes hétvégi pihenésük egy részét áldozták fel, az együtt eltöltött dolgos órák remek hangulatban teltek.

Nem maradtak éhen az önjelölt festő-mázolók: a Junior Zrt. Által biztosított alapanyagokból az óvoda dolgozói hagymás-zsíros kenyeret és gyümölcsteát készítettek a munkában segédkező gyerekeknek és felnőtteknek. A közös munkavégzés mintaértékű volt a gyerekeknek, amely hamar összekovácsolta a kis közösséget. Délután 2 órára már az összes kerítésrács zöld színben pompázott. A vidám hangulatú, ráadásul hasznosan eltöltött szombat délelőtt biztosan mindenkiben kellemes emlékeket hagyott. Miután befejeződött a közös kerítésfestés, a jól elvégzett munka örömével kezdhették meg hétvégi kikapcsolódásukat a segítőkész óvodások és szüleik.

Belső Frida
óvodapedagógus