Összefogással szépült meg a játszótér

  •  
  •  
  •  

Helyi kezdeményezésre indult el néhány hete a Szigeti utcában, a helyiek által csak „elefántos játszótérnek” hívott park rendbe tétele. A korábbi munkák után szerdán ismét összegyűltek a környéken élő családok, hogy az Újpesti Városgondnokság segítségével együtt fejezzék be a környezetszépítést.

A Szigeti utca 5-7-9. számú háztömb előtti játszótér több lépcsőben szépült meg az elmúlt hetekben. Először Ozsváth Kálmán, önkormányzati képviselő felvetésére a padok hiányzó deszkáit pótolták, azután kis időre rá – helyi civil kezdeményezésre – takarítás, szemétszedés következett. Ezúttal az utolsó simításokra, a padok festésére került sor.

Nyár közepén mindenütt leáll az élet, ilyenkor általában valamerre üdül, kirándul vagy a nagy melegben strandol mindenki – gondoltuk – de nem itt. A megbeszélt délutáni időpontra közel kéttucatnyi környékbeli gyűlt össze, főként családosok, kicsi gyerekekkel. Aprók és felnőttek egyszerre láttak neki a munkának: súroltak és festettek rendületlenül, amíg teljesen el nem készült minden.

– Nagyon szívesen részt veszek bármilyen közösségi munkában, amivel szebbé tehetjük környezetünket, vagy életminőségünket javítjuk. Hiszen magam is itt élek, két kisgyerekem van, akik minden nap ezen a téren játszanak – mondja Todorovics-Tukora Szilvia, a játszótér takarításának megszervezését kezdeményező édesanya. Hozzáteszi: az embereknek gyakran elég egy olyan valaki, aki összefog egy ilyen szerveződést. Nagyon jó csapatépítő tevékenység ez, összekovácsolja a társaságot. Ha körbenézünk, látjuk, hogy milyen sokan eljöttek.

A kezdeményezésről elmondta: több itt élő fejében megfordult, hogy ideje lenni ezt a szép parkot rendbe tenni. Szilvia volt az, aki a padozat felújítását megkezdő munkák után a szemétszedéssel kapcsolatos felhívást megosztotta az önkormányzat közösségi oldalán. Erre jelentkezett Ozsváth Kálmán, aki maga is csatlakozni kívánt a szemétgyűjtési akcióhoz. Ezen alkalommal beszélték meg a munkákat lezáró, szerda délutáni, közös festést is.

– Az elmúlt években ennek az egynek a kivételével az összes környékbeli játszóteret sikerült az önkormányzatnak felújítania. Helyi családok jelezték felém a problémát, az önkormányzat pedig mindig szívesen nyújt segítő kezet az ilyen civil kezdeményezésekhez. A teendőkhöz szükséges anyagokat, eszközöket, deszkát, festéket az Újpesti Városgondnokság biztosította, de éppen ennyire fontos volt ehhez a helyiek lelkesedése és munkája is – mondja Ozsváth Kálmán.

Az összefogás eredményként megszépült, rendezett játszótér és felújított padjai mostantól tehát mindenkit várnak és bizonyára kellemes meglepetést szereznek azoknak a környékbelieknek is, akik nyári elfoglaltságaik miatt nem vehettek részt a munkában ezen a délutánon.
 
G.R.