Összefogtunk, megcsináltuk

  •  
  •  
  •  

November 30-án lezártuk az Imike javára indított gyűjtést. Mikulás előtti nap reggelén Wintermantel Zsolt is elvitte a gyerekeivel közösen gyűjtött, több kilónyi kupakot a Halassy Olivér Sportközpontba.

Kislánya elmondta, hogy nemcsak otthon, hanem az oviban is gyűjtötték a kupakokat. Miután személyesen feltették dobozukat a teherautóra, útjára indították az utolsó szállítmányt a műanyag feldolgozó üzembe. A Szaki Trans Kft. 6. alkalommal fuvarozta a kupakkal teli zsákokat. Tette mindezt teljesen ingyen, pusztán jó szándékból, a nemes ügyért. Június óta közel 13 000 kg kupak gyűlt össze. A kitűzött cél 600 ezer forint volt. Az újpestiek összefogása, minden várakozást felülmúlt: 888 050 forint értékben érkeztek a PET palackos tetők fél éven át. Csatlakozott az akcióhoz az Újpest FC és az Állatmentő liga is. Időközben mindenki megismerhette Imikét. Azt a bájos kisfi út, akinek életét mi, újpestiek könnyebbé tehetjük. A kisfi ú édesanyja a Mozgássérültek Budapesti Egyesülete Újpesti Szervezetének klubnapján köszönetet mondott mindenkinek, aki akár egy darab kupakkal is segítette őket. Elmondta, hogy a gép nem csupán álló helyzetben tartaná, és a járásban segítené Imikét, hanem a vérkeringését is javítaná. A kivételes összefogásnak köszönhetően, a járássegítő gépen felül a kisfi ú egy olyan terápián is részt vehet, amivel állapota tovább fejleszthető.

– Az újpestiek ismét bizonyították, hogy közösen hegyeket képesek megmozgatni. Jelen esetben ezek a hegyek több ezernyi kupakból álltak össze. Aprónak tűnő, de mégis nagy dologban képesek voltunk összefogni és segíteni. Bebizonyosodott, hogy ami nekünk hulladék, az valaki másnak könnyebbé tudta tenni az életét. Erre az eredményre mindenki büszke lehet – mondta a polgármester.

A nagy segítséget jelentő gép, a Ferro Electronics Kft. jóvoltából a napokban kerül Újpestre egyenesen a holland gyártótól. Wintermantel Zsolt szerint az akció sikere lehetővé teszi a folytatást.

– Arra kérek mindenkit, hogy továbbra se dobja el a kupakokat, hiszen vannak még olyan családok, akiken segíthetünk egy újabb gyűjtőakcióval. A gyűjtőpontok továbbra is fogadják a kupakokat, az Újpesti Cseriti pedig várja azokat, akik gyűjtőpontként csatlakoznának a kezdeményezéshez – fogalmazott a polgármester.

Újpest Arcai is kivették a részüket és címükhöz méltóan buzdítottak ismerőseiket, barátaikat és az újpesti közösséget a gyűjtésre. Illés Klaudia külön táncos megmozdulást szervez társaival, hogy még többet segíthessen Imikének.

Az intézmények közt hirdetett versenyben kevesebb, mint 2 hónap alatt 2649 kg kupakot gyűjtöttek az újpesti gyerekek. Legszorgosabb óvodák: I. helyezett Dalos Ovi 8-as csoport, II. helyezett Bőrfestő Óvoda 7-es csoport, III. helyezett Homoktövis Óvoda 3-as csoport. Legeredményesebb osztályok: I. helyezett Bene Ferenc Általános Iskola 2./a osztály, II. helyezett Halassy Olivér Német Tagozatos Általános Iskola 4./b osztály, III. helyezett Megyeri Úti Általános Iskola 4./b osztály. Köszönjük és gratulálunk!