Összegyűlt a pénz a zongorára

  •  
  •  
  •  

A Homoktövis Általános Iskola gyermekei szeptembertől új zongorával vághatnak neki a tanévnek. Teltházas jótékonysági koncerttel gyűjtött a zenetagozatosok képzéséhez az általános iskola. Az est fővédnöke Wintermantel Zsolt volt.

Az év elején vált nyilvánvalóvá, hogy az iskola 20 esztendős zongorája javíthatatlan, összefogással lett pénz szeptembertől új hangszerre. A koncerten Földesiné Gyöngyösi Klára, az iskola igazgatónője jelentette be a jó hírt: 791 000 forintot sikerült összegyűjteni a zongorára. Így valóra válhat az álom, az iskola új hangszerrel várja majd a gyerekeket a következő tanévben.

A különleges koncerten a komolyzene és a könynyűzeneegyaránt helyet kapott a színpadon. Népdalcsokrokkal, musical-részletekkel, fuvola- klarinét- és zongoraszólókkal, tánccal bűvölték el a gyerekek a közönséget. Olyan neves művészek, mint Szűcs István a Kormorán billentyűse, Gémes Katalin az Operaház énekesnője, Wrchovszky Miklós az Operaház tubaművésze és a Jazz And More kórusegyüttes is fellépett. Molnár Tamás az Anti Fitness Club frontembere – az iskola volt diákja – a gyerekekkel együtt adta elő közös számukat, ami a zenekar új lemezén is szerepel. A különleges este – ahol a koncert volt a zongoráért és nem fordítva – sikerrel zárult. Új hangszer várja majd a diákokat, sőt egy pianínóval is gazdagodik az iskola, Páli József önkormányzati képviselő felajánlásának köszönhetően. 

A. A.