Összemérték tudásukat

  •  
  •  
  •  

Negyedik éve zajlik Újpest középiskoláiban a Kronodrog drogprevenciós program, melyben az elmúlt évek alatt már több mint 5000 diák vett részt. A projekt az Újpesti Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szakmai támogatásával, valamint a Drogprevenciós Alapítvány szakmai megvalósításával került megrendezésre.

A Babits Mihály Gimnázium, a Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium, a Károlyi István 12 Évfolyamos Gimnázium, valamint a Könyves Kálmán Gimnázium 12 fős csapatai mérték össze tudásukat az április 13-i vetélkedőn. A diákok a Drogprevenciós Alapítvány által szervezett kiállítás keretében a különféle drogokról, a szexualitásról és az önismeretről tartott foglalkozásokon vettek részt, majd a versenyen az ott megszerzett tudásukról tettek tanúbizonyságot.

A programon idén a Benkő diákjai szerepeltek a legjobban, ám minden csapat sportszerdíjakban részesült, az egészség jegyében. A jutalmat a résztvevők Dr. Molnár Szabolcs alpolgármestertől vehették át, hiszen a Kronodrog Program Újpest Önkormányzata és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium támogatásával valósult meg.