Összhangban Isten tervével

  •  
  •  
  •  

Nemrégiben három új plébános kezdte meg szolgálatát Újpesten. Sorozatunk zárásaként Horváth Istvánt, az újpest-kertvárosi Szent István-plébánia új plébánosát kérdeztük, akit részben újpesti kötődése fordított hivatása felé.

– Újpesten nevelkedtem, és gimnazista koromban éreztem először a hívást, hogy papként szolgáljak. Elhivatottságomban és személyiségfejlődésemben szerepe volt az újpesti Regnum Marianum közösségnek, is, amelynek tagja voltam – ismerteti életútját Horváth István.
Pappá 2007-ben szentelték fel, szolgálatát a Városmajorban kezdte meg, ahol öt évig szolgált káplánként. Ezután Esztergomba helyezték át. Elődje, Pályi László nyugdíjazása után került a kertvárosi plébániára.
– Nem teljesen ismeretlenként kerültem ebbe a közösségbe, néhány családot korábbról ismerek. Úgy látom, fellendülőben van a közösségi élet. „Gyermek és Családos” misét indítottunk, emellett még egy egyetemista közösséggel kezdtem el foglalkozni, a baba-mama klub pedig továbbra is működik – sorolja.
Horváth István hivatását a következőképpen fogalmazza meg: pásztorként „beleállni a Jóisten nagy tervébe, az itteni testvérekkel együtt fölfedezni és megvalósítani azt.

Kép és szöveg: M. Orbán A.