Őszi átadás: egy park, egy játszótér

  •  
  •  
  •  

A hároméves parkfelújítási program keretében adták át október 15-én a Bajza József Általános Iskola melletti Szent Imre parkot. Az Újpesti Önkormányzat 11 millió forintos beruházása során sor került a teljes zöldterület megújítására, fákat telepítettek, bokrokat, virágokat ültettek.

A Bajza és a Leiningen Károly utcát összekötő sétány új díszburkolatot kapott, a fennmaradó területet befüvesítették, valamint kicserélték az utcabútorokat, új padok és szemetesek kerültek kihelyezésre. Dr. Trippon Norbert alpolgármester elmondta, hogy az európai színvonalú park nem készülhetett volna el Légrádiné Nagy Klára önkormányzati képviselő és a környéken élők közbenjárása nélkül.
A 19 játszóteret és parkot érintő 230 millió forintos felújítási program rendkívül sikeresnek bizonyult, a folyamatosan szépülő köztereket nem csak a kisgyermekes családok, hanem újpest minden lakója kiélvezheti. A Szent Imre parkon minden reggel több száz diák fog átsétálni, a szép, megújult zöldterület láttán talán nagyobb lelkesedéssel mennek majd iskolába.
Amint az utolsó enyhe őszi napok segítették az új Rózsa utcai játszótér átadását is, ahol Belán Beatrix alpolgármester köszöntötte a kicsiket.