Az őszi gyümölcsökből is készíthetünk finom desszerteket. Az őszi gyümölcsök sokféle vitamint, ásványi anyagot, rostokat tartalmaznak, a nap energiáját kínálják nekünk. Szilva, körte, alma, őszibarack felhasználásával megújíthatjuk a régi receptjeinket. Lettner Annamária, dietetikus tippjei.
Szőlős puding: Vaníliapudingot készítünk. Leszemezünk fehér és piros szőlőt, és amikor kihűlt, belekeverjük.
Szőlős kosárka: Vékonyra nyújtott leveles tésztával kibéleljük a sütőformákat. Leszemezett szőlőt felfőzünk kevés nádcukorral, és kókusz reszeléket teszünk bele, hogy ne legyen folyós. Ezzel töltjük meg a kosárkákat kb. félig. A tetejére mandulaforgácsot hintünk. Előmelegített sütőben 200 fokon sütjük 15 percig. Figyelni kell, mert gyorsan megsül.
Gyümölcsös szendvics: Teljes kiőrlésű lisztből készült kalácsszeleteket megkenünk kókuszolajjal, majd alma-, körteszeleteket helyezünk rá, és fahéjjal elkevert mézet. Ráborítunk egy kókuszolajos kalácsszeletet. Vendégváráshoz kis kockákra vághatjuk, és mindegyikbe 1 szem szőlőt szúrunk fogvájóval.