•  
  •  
  •  

Az egyre hűvösebb hajnalok figyelmeztetnek, közeleg a tél, időszerű felkészülni rá. A gondos gazda figyelme a téli felkészülésre irányul. Felméri a hibákat, a rosszul szigetelt ajtókat, ablakokat, rendbe teszi a kertet.

Aki mostanában az Izzó-lakótelepen jár, azt tapasztalja, hogy “tetőtől talpig” megújult a lakótelep legnagyobb, 112 lakásos, 1970-ben épült lakótömbje. A közel 40 millió forintos beruházás során nemcsak a lépcsőházi nyílászárókat cserélték, de kívül-belül kifestették a falakat is. A munkálatok befejezése után erről beszélgetünk Bartók Béla önkormányzati képviselővel és Tolnai Attilával, a ház közös képviselőjével.

Bartók Béla látogatása során példaértékűnek nevezte a felújítást, különösképpen azt a körülményt, hogy a felújításhoz nem kaptak – nem is kértek – állami támogatást, hanem gondos és takarékos gazdálkodással teremtették elő a szükséges pénzt. Megjegyezte, az Újpesti Városvédő Egyesület felújíttatta a Bródy Imre emléktáblát, ami azt bizonyítja, hogy a civilszervezetek is figyelemmel kísérik a fontos változásokat.

A tervekről Tolnai Attila közös képviselő elmondta, hogy a ház körül kiépült kert felújítása sürgető, több növényritkaságot csak szakszerű talajcserével lehet megmenteni. Ebben viszont önkormányzati segítséget várnak, amit Bartók Béla támogatni fog. Így újulhat meg környezetünk, civil törekvések, önkormányzati segítség, közös erőfeszítések eredményeként.

KAGÉ