Ötgólos mérkőzésen diadalmaskodott az Újpest

  •  
  •  
  •  

A labdarúgó NB I tizenkettedik fordulójának nyitó mérkőzésén az Újpest odahaza nagy izgalmak árán 3–2-re legyőzte a Nyíregyházát, amelynek új vezetőedzője, Mátyus János tehát vereséggel kezdett.

Még hogy nem látni klasszisokat a magyar bajnokikon! Az Újpest–Nyíregyháza mérkőzés előtt például rögtön kettő is pályára lépett: Zámbó Sándort és Nagy Lászlót köszöntötték születésnapja alkalmából. A hazaiaknál egy másik nagy öreg, Kabát Péter viszont nem kapott szerepet, lévén újra/még mindig sérült, a másik oldalon Bajzát Péter pedig melegítés közben dőlt ki a sorból.

Sorsolás, az 1–17. forduló, Tv-műsorral
NSO-adatbank: tabellák, program, csapatok, góllövőlista
Az NB I-es csapatok átigazolásai
Az NB I-es csapatok felkészülési meccsei
NB I: töltse le a szezon szurkolói szoftverét!
Úgy látszik, a nagy páros látogatása jó hatással volt az utódokra, mert Enisz Bardhi – egy ziccer elrontása után – a 12. percben zseniálisan indította Simon Krisztiánt, aki pimasz, de káprázatos mozdulattal emelt a kifutó kapus fölött a hálóba. 1–0! Ha az el Clásicón születik ez a találat, milliárdos nézettséget hozna a neten!

Nem a legjobban indult tehát Mátyus János nyíregyházi karrierje, maximum annyi vigasztalhatta a fiatal szakembert, hogy a szurkolói csoportok bojkottja miatt csak pár száz ember lehetett közvetlen szemtanúja a Szpari impotens támadójátékának – és tegyük hozzá gyorsan, meglepő módon a csodagól sem gyújtotta lángra az Újpest futballját. A 27. percben ugyan Enisz Bardhi nemes egyszerűséggel lőtt a bal sarokba 14-ről, a vendégvédők udvarias távolmaradása mellett (2–0), de még a szünet előtt szépített a Szpari: Jonathan Heris hibája és Koller Krisztián előkészítése után Pekár László a jobb felsőbe bombázott (2–1).

Egyébként sporttörténelmi gólt láthattunk, ugyanis előtte Koller a jobbon nemcsak Herist, hanem a partjelzőt is megkerülte, hogy aztán „visszaszerelje” az őt szerelő védőt.

A Mátyus-legénység jobban odafigyelt a védekezésre a pihenő után, csak éppen lemondott emiatt a támadásokról. Bardhi a szorosabb és sokkal keményebb felügyelet ellenére is kiosztott két újabb csodapasszt, de ezeket elpazarolták társai, miközben szép csöndesen, különösebb izgalmak nélkül zakatolt el a mérkőzés a hajráig.

Amikor aztán az egyik csereember, Filip Sztaniszavljevics előbb kihagyott egy büntetőt (Balogh János nagyon érezte az irányt), majd gólra váltott egy ziccert (3–1), de a szintén csereként beállt Molnár Marcell szépíteni tudott (3–2). Az egykori újpesti Szokol Zsolt mondhatta volna ki a döntő szót a ráadás végén, ám fejese a léc fölött landolt – nagy csatában nyert végül a mérkőzést saját magának nehézzé tévő Újpest, Mátyus vereséggel indította szparista karrierjét. 

nemzetisport.hu
kép: ujpestfc.hu