Ötszáz gyermek tombolt a Cseriti karácsonyi buliján

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Cseriti ötszáz nehéz sorsú újpesti gyermeknek rendezett karácsonyi bulit az Erzsébet Utcai Általános Iskolában. Volt sütemény, tea, karácsonyi műsor, négy kisteherautónyi ajándék, de a lényeg kétségtelenül Fluor Tomi koncertje volt. A popsztár egy órán keresztül ült az iskolapadban, hogy mind az ötszáz újpesti gyereknek aláírja a kártyáit, hisz volt olyan gyerek, aki tízet is kért tőle.

Az Újpesti Önkormányzat által életre hívott jótékonysági szervezet, az Újpesti Cseriti csaknem ötszáz nehéz sorsú újpesti gyermeket tudott megajándékozni azokból az összegyűlt használt játékokból, könyvekből, felajánlásokból, amit az újpesti gyerekek és felnőttek, óvodák, iskolák, cégek, intézmények dolgozói gyűjtöttek össze közösen. Ezeket az ajándékokat adták át a gyerekeknek egy hatalmas karácsonyi buli keretében. Elsőként Wintermantel Zsolt köszöntötte a gyerekeket.

-Kisgyermekként ebben a teremben futottam tornaórán és az iskolai ünnepségeket is itt tartottuk. Nem gondoltam volna, hogy egyszer majd ilyen szerepben is itt lehetek. Az Újpesti Cseriti hozta össze ezt a mai rendezvényt, a jótékonysági szervezetnek köszönhetjük, hogy míg tavaly százötven gyerek ünnepelt velünk az Újpesti Gyermek- és Ifjúsági Házban, idén már ötszázan vagytok itt. Az újpesti vállalatok fontosnak tartják ezt a közösséget ezért fagyizást, fürdőzést ajándékoztak nektek. Köszönet nekik és az Erzsébet Utcai Általános Iskola dolgozóinak, akik még éjjel is a színpadot díszítették. Boldog Karácsonyt Újpest!- mondta a polgármester, a gyerekek pedig egy ablakrezgető Hajrá Újpest! csatakiálltással köszönték meg a rengeteg élményt, ajándékot. 

Az Erzsébet Utcai általános iskolások ezután vidám, zenés, táncos karácsonyi műsorral szórakoztatták a gyerekeket, akik vastapssal fejezték ki tetszésüket.

Egy szempillantással később, az apró hópelyhek után színpadra lépő Fluor Tomit viszont olyan ováció fogadta, mintha legalábbis a Szigeten lettünk volna. A gyerekek kívülről fújták a popsztár összes slágerét, a padokon ugrálva táncoltak, ordítottak, a nagyszínpadot megszégyenítő volt a hangulat.

Az őrület a koncert után nehezen csillapodott, a gyerekek egy órán át sorban álltak, csakhogy Fluor mind az ötszázuknak dedikálja a kártyáját.  Közben az asztalokon sorakozó süteménycsodák közt mazsolázva az ajándékokról meg is feledkeztek, pedig azok végig ott várták kis gazdáikat az öltözőben. A gyerekek vidám hangulatáról VIVA tévés Zola gondoskodott.

-Mivel mindannyian jó gyerekek voltatok az idén, ezért rengeteg élményt kaptok ajándékba az újpesti cégektől. Ezer gombóc fagyira lát vendégül titeket az Andretti fagyizó, kávézó és pizzéria és szintén ötszáz gyermeket hív kakaózni az Újpesti Polgármesteri Hivatal a Városházára.

Kétszázötven gyermek mehet fürdeni az Aquaworld élményfürdőbe, ötven gyermeket pedig a Kölyökparkba várnak játszani- mondta a színpadon Wintermantel Adrienn, az Újpesti Cseriti háziasszonya, majd átadta az élménykuponokat Polgár Reginának, az önkormányzat független gyermekvédelmi felelősének.

Nekik köszönhetjük az ajándékokat
Az újpesti családok jóvoltából minden gyermek ajándékcsomaggal térhetett haza, amit a rendezvény végén az öltözőben vehettek át.

A KiwiCoZrt édességgel járult hozzá a csomagokhoz.
A Pauker Nyomda könyvekkel járult hozzá a csomagokhoz.
A Lions Club könyvekkel és édességgel járult hozzá a csomagokhoz.
Az OTP játékokkal járult hozzá a csomagokhoz.
A Baptista Szeretetszolgálat önkéntes segítségükkel és játékokkal járult hozzá a rendezvényhez.
Az Újpest FC önkéntes segítségükkel és játékokkal járult hozzá a rendezvényhez. Az Újpesti Piac kereskedői felajánlásaikkal segítették az Újpesti Cseriti munkáját.

Pénzadományokat – a teljesség igénye nélkül – alábbi támogatóinktól kaptuk: Sanofi
Top-Net Kft.,
Mester-Építő Kft.
és az újpestiek jószívű adományozóitól.

A helyszínen elfogyasztásra kerülő finomságokról
a Bambuszliget Cukrászda
az Orosz Cukrászda
a Harangvirág Cukrászda,
a HFoods
és az Oxygen Wellness Újpest gondoskodott.

Köszönjük az Aradi-Csányi óvoda, a Babits Mihály Gimnázium, a Dalos Óvoda, az Erzsébet Utcai Általános Iskola, a Káposztásmegyeri Családok Egyesülete,
az Újpesti Szociális Bolt, valamint számos újpesti cég és valamennyi magánszemély pénzadományait!

Boldog karácsonyt Újpest!