Ötszázzal több vendégszurkoló érkezhet

  •  
  •  
  •  

Félezer széket telepített át az ütközőszektorokból és ezzel 1400-ra bővítette vissza a vendégszurkolók szektorának befogadóképességét a hétvégi FTC-UTE találkozóra az Újpest FC. A klub vezetése azért döntött így, hogy jövő tavasszal több szurkolójuk mehessen a rivális csapat stadionjába. A hazai szektorokban továbbra is ugyanannyi ülőhely marad.

Az Újpest FC és a Ferencváros vezetősége még a múlt héten egyeztetett a jegyárakról és a vendégszurkolók létszámáról. Utóbbiakból ugyanis a BRFK korlátozása és az épen maradt székek darabszámára való tekintettel csak kilencszáz fő érkezhetett volna a Megyeri úti Szusza Ferenc stadionba. A Ferencváros vezetősége jelezte, hogy a náluk rendezendő jövő tavaszi összecsapáson ők is csak ugyanannyi helyet biztosítanak majd, mint amennyit újpesten elfoglalhatnak, viszont amennyiben lehetőség van több Ferencváros szurkoló fogadására, az újpesti csapattól is több drukker érkezhet majd az Albert Stadionba.

Az előzményekhez hozzátartozik, hogy a BRFK ülőhelyi szektorként kezeli a „C” lelátósort, valamint a korább évek rongálásai miatt ezernél is kevesebb szék maradt épen a vendégszektorban. Az Újpest FC vezetősége azonban a tárgyi költségeket megfizetve és a Nemzeti Sportközpontokkal egyeztetve ötszáz széket szerelt át az úgynevezett ütközőszektorokból annak érdekében, hogy több vendégdrukker érkezhessen a vasárnapi mérkőzésre, illetőleg az UTE-szurkolók is nagyobb létszámban kapjanak majd helyet a rivális csapat stadionjában. Az újpesti klubvezetőség egyben hangsúlyozta, a hazai szektorokból nem vettek el székeket, az újpesti tábor továbbra is a korábbi létszámban szurkolhat majd a vasárnapi mérkőzésen.

Az átszerelés már megtörtént, de a jóváhagyáshoz az újabb rendőrségi határozat megérkezését követően a Magyar Labdarúgó Szövetség hitelesítése is szükséges. A létszámbővítés jóváhagyása után 1400-an szurkolhatnak vasárnap a vendégszektorban.

MOA