Ötven adag kakaó, kaláccsal

  •  
  •  
  •  

Az Újpesti Cseriti, az önkormányzat jótékonysági kezdeményezése, április 24-én, kedden folytatta élményajándék akcióját, melynek keretében hátrányos helyzetű, újpesti gyerekek látogattak a Városházára. Kakaóval, kaláccsal kínálta őket a polgármester.

Az ötven gyereket és kísérőiket a Városháza előtt köszöntötte Wintermantel Adrienn, az Újpesti Cseriti háziasszonya, majd Szöllősy Marianne, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetője bemutatta az épületet. A társaság elidőzött a házasságkötő teremben is, ahol egy képzeletbeli esküvőt játszottak el az önként jelentkezők. Miután a kisdiákok megcsodálták a dísztermet, beültek a lenti padsorokba és kezdetét vette a „rögtönzött képviselő-testületi ülés”.

Wintermantel Zsolt vezetésével, teljesen demokratikusan választották meg a gyerekek Boglárkát, a diákpolgármestert. Timi lett a jegyző, ám alpolgármestert többszöri nekifutásra sem sikerült választani.

Az igazi polgármester ezek után a tárgyalóba invitálta a csoportot, ahol egy-egy pohár kakaó, kalács várta a gyerekeket. A félénkebbeknek Wintermantel Zsolt kínálgatta a finom italt, és a puha kalácsszeleteket. A fiatalok megnézték még a polgármester irodáját, majd mielőtt eltávoztak volna, névre szóló oklevelet kaptak.

A „Nyitott Városháza program” hamarosan folytatódik, melynek eredményeként összesen ötszáz újpesti gyermek ismerkedhet meg a Városháza titkaival.

Á.T.