Ovi-Foci után: Suli-Foci

  •  
  •  
  •  

Újpest Önkormányzata több pályázatával és beruházásával mutatta már meg elkötelezettségét az újpesti sportélet további fejlesztésére. Ennek keretében hat új Ovi-Foci pályát épített meg az újpesti óvodákban, a Testnevelés Tagozatos Általános Iskola pedig nemrégiben egy szabványos méretű kézilabda pályát kapott.

– A Magyar Labdarúgó Szövetség pályaépítési programjához is kapcsolódott Újpest Önkormányzata melynek során pályázatot adtunk be az MLSZ által kiírt műfüves pályaépítési projektre – tudtuk meg dr. Tahon Róbert jegyzőtől. A pálya építése 24.6 millió forintba kerül, ebből 17.2 milliót az önkormányzat pályázaton nyert el, az önrész az összege pedig 7.4 millió.

Több céllal
A pályázat meghirdetésének célja, hogy új műfüves pályák épüljenek, melyek erősítik az utánpótlás nevelés infrastrukturális feltételeit, növelik a tömegsport keretein belül foglalkoztatott gyermekek létszámát, egyúttal javítják a szabadidős futball feltételeit.

A pályázati kiírásnak minden szempontból megfelelt az újpesti önkormányzat által beadott pályázati anyag, melynek következtében megnyílt a lehetőség a pályaépítésre a Karinthy Frigyes ÁMK Általános Iskola területén.

Újpest Önkormányzata a műfüves pálya működtetésébe partnerként bevonta az Újpesti Torna Egyletet is. A kapcsolat eredményeként a diákok körében a futball népszerűsítésére, a gyermekek igényeinek megfelelő sportági választék és ezen keresztül a sportolási lehetőségeik bővítésének elősegítésére,  az iskolai kerületi labdarúgó versenyrendszer új helyszínének biztosítására,  a lakossági szabadidő-futball feltételrendszerének javítására, fejlesztésére, az Újpesten folyó utánpótlás-nevelési tevékenység támogatására, továbbá  sportrendezvények, bajnokságok szervezésével a sportolói, és szurkolói résztvevő létszám növelésére nyílik lehetőség.