Ovi Zsaru, újratöltve

  •  
  •  
  •  

Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi látogatta meg a Nyár utcai JMK Óvoda gyermekeit. A kicsiknél az Ovi Zsaru program keretében jártak a vendégek.

Az Ovi Zsaru program a BRFK bűnmegelőzési programja, melyet kifejezetten az óvodásoknak találtak ki. Hét egymásra épülő modulból áll, a gyerekek korához igazodva. Újpesten már több oktatási-nevelési intézmény csatlakozott az akcióhoz, köztük van a Játék- Mozgás- Kommunikáció Óvoda is.

A gyerekekhez Farkas Dóra, a IV. kerületi Rendőrkapitányság főhadnagya látogatott el, ráadásul harmadmagával. Ugyanis Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi is vele tartott. A két kesztyűbáb segítségével játékosan tanultak meg, illetve ismételtek át több fontos alapszabályt gyerkőcök.

– Az első téma, amit most is láthattunk, a bemutatkozásról, és magáról a rendőr szakmáról szól, ezt követően pedig a közlekedésről, az egyedüli otthon tartózkodás szabályairól, a veszélyes eszközök használatáról fogunk még beszélgetni a gyerekekkel – meséli a főhadnagy. – Úgy látom, hogy nagyon szeretik az ovisok ezt a programot, minden óvodában nagy sikere van. Emellett már a rendőri jelenlét is egy olyan különleges dolog a gyerekek számára, amely gyakorlatilag elvarázsolja őket- fűzte hozzá az újpesti főhadnagy.

Pintér Éva, a JMK Óvoda vezetője kiemelte, fontosnak tartják felhívni a gyerekek, és a szülők figyelmét is azokra a veszélyekre, amiket a mai világ rejt. Ezért is csatlakoztak a programhoz.

– Elsősorban a biztonságra nevelés a célunk, és ezt szeretnénk beépíteni a mindennapi óvodai gyakorlatunkba. A program keretében egy szakszerűen kidolgozott módszertani lehetőséget kaptunk ehhez- hangsúlyozta az óvodavezető.

Az ovisok az előadás során Hófehérke történetét is felidézték, és rájöttek, nagy hibát követett el a törpék barátja. Ha ugyanis nem fogadta volna el az almát a gonosz banyától – aki, mint tudjuk, idegen volt számára-, nem került volna olyan nagy bajba. Igaz, akkor talán csók sem csattant volna a mese végén.

(antosa)