Ovisok a rendőrségen

  •  
  •  
  •  

Az Ambrus Óvoda két nagycsoportja látogatott el az újpesti rendőrkapitányságra, ahol a rendőrök munkáját és felszerelését is megismerhették, valamint beülhettek egy rendőrautóba.

Körbe az épületben
Az ovisok először az ügyeleti szobát tekinthették meg, ahol megtudták: a rendőrök a térfigyelők segítségével akkor is látnak bennünket, ha egyébként nincsenek kint egy adott helyszínen. Farkas Dóra főhadnagy ezután a földszinti folyosóra kalauzolta a csoportot, az innen nyíló irodákban a szabálysértési ügyeken dolgoznak. A büntetőügyeket az első emeleten próbálják felgöngyölíteni, itt a főhadnagy csendet kért a látogatóktól, hiszen a séta perceiben is komoly nyomozás folyik.
A rendőrségi fogda az alagsorban található, és bár szerettek volna, ide most nem pillanthattak be a gyerekek, mivel a szabályok értelmében az ide elzártakkal nem találkozhatnak.

A felszerelés
A rendőri munka elengedhetetlen kellékei, a rendőrautók az udvaron sorakoztak, amelyek közül egyet szintén megnézhettek az ovisok. Az időjárás azonban megcserélte a sorrendet, ezért először a rendőri felszereléssel ismerkedhettek meg a nagycsoportosok. A gázsprayt nem, a bilincset viszont kézbe vehették. Volt, aki rákérdezett, van-e a rendőrségnek helikoptere, egy másik ovis pedig azt tudakolta, lőhetnek-e rendőrautóból. Farkas Dóra mindkét kérdésre igennel felelt, viszont a légi járművel kapcsolatban hozzátette, hogy az nem itt, hanem a Teve utcai rendőrpalota tetején található.

Amint az eső elállt, a gyerekek „birtokba vehették” és megcsodálhatták a rendőrautót, viszont aki beült, attól azt kérték, ne nyúljon semmihez. A rendőrségi látogatás egyértelmű siker volt az ovisok körében, akik a lehetőségért cserébe a távozás előtt rajzaikat adták át a főhadnagynak.

Farkas Dóra a végén hozzátette: az óvodások egy újpesti kezdeményezésnek köszönhetően látogathattak el a rendőrségre. A kapitányság felhívása óvodák és iskolák részére szól, a gyerekeket idegenvezetés formájában „látják vendégül”.

M.O.A.