Óvjuk együtt az Új Főteret

  •  
  •  
  •  


Egyre több olyan újpesti keresi meg szerkesztőségünket, akik féltik az Új Főteret, és aggodalmuknak adnak hangot: hogyan fogják megóvni? A megújult teret térfigyelő kamerák fogják pásztázni, és napközben állandó járőrpáros is jelen lesz. – tudtuk meg Dr. Trippon Norberttől a Főtér – program alpolgármesterétől.

 
Megkerestük Tilli Lajost, a beruházásért felelős Főtér Kft. vezetőjét is, aki elmondta, hogy jelenleg még a kivitelező céggel közösen igyekeznek a már használatban levő területek biztosítani. A teljes tér a műszaki átadás – átvételt követően kerül az Újpesti Önkormányzat birtokába. Hozzá tette ezt követően az Újpesti Önkormányzat fogja biztosítani a tér tisztaságát és felügyeletét. Ezt szolgálja a térre telepített 12 térfigyelő kamera, melyek a Rendőrségre lesznek bekötve, és az Önkormányzat által tervezett közterület felügyelői jelenlét. Mint mondta járdatakarító gépekkel történik majd a tér tisztítása, melynek útvonalterve, az eddigi tapasztalatokra is alapozva már készül a Városüzemeltetési Osztályon. Reménykedünk abban, hogy a megvalósuló kulturált környezet egy kulturált és felelős magatartást eredményez minden újpesti polgártársunktól is – tette hozzá.
 
 
 
Újpestiek kérdezték:
 
Van aki a kutyapiszoktól tart, van aki az új burkolatot félti. Az újpestiek javasolnak, kérdeznek. Tilli Lajos a Főtér Kft. ügyvezetője válaszol.
 
– Több olvasónk az iránt érdeklődött, hogy miként lesz megoldva a Piacon a szállítás – rakodás, anélkül, hogy a burkolat sérülne, szennyeződne.
-A Katolikus Templom előtti téren reggel 5-től délelőtt 11-ig lesz biztosítva az áruszállítás, mely terület a terhelés valamint az esetleges szennyeződések miatt nagy kopás állóságú, sötétszürke színű burkolt kapott. Természetesen az Önkormányzat az Új Főtér takarításáról is gondoskodni fog.
 
– Mások az új pázsitot féltik, és a kutyapiszokról tartanak. Kutyasétáltatást tiltó táblák kihelyezésére és járőr szolgálatra tesznek javaslatot.
– Jómagam is úgy gondolom, hogy a térfigyelő kamerákon túl a közterület felügyelet jelenléte visszatartó erő lehet. Jelenlétük a téren biztosított lesz, akik többek között erre is figyelmet fognak fordítani.
 
– Egyik olvasónk a templom bejárata előtti rámpát furcsállta, mely gyepszőnyegbe torkollik.
– A felhajtó rámpa azért készült el, hogy alkalmi szállítás esetén a tehergépkocsi (maximum 3,5 t) fel tudjon hajtani – a plébános úr és a műszaki vezetője külön kérésére alakítottuk ki ezt a „beállót”. A felhajtás csak a szintkülönbséget kívánja megoldani.