P. Bíró Lóránt ezüstmiséje a Clarisseumban

  •  
  •  
  •  

Június utolsó vasárnapjának délelőttjén a Clarisseum Szent István Király Plébánia templomban P. Bíró Lóránt SDB szalézi szerzetes – plébánosi kormányzó, Újpest díszpolgára ezüstmiséjére került sor, pappá szentelésének 25. évfordulója alkalmából.

A hálaadó szentmisére megtelt templom a hívekkel, Don Bosco szalézi barátaival és mindazokkal, akik Lóri atya tisztelői. A szentmisét P. Bíró Lóránt, valamint P. Havasi József SDB nyugalmazott tartományfőnök és Ábrahám Béla SDB a szalézi rendtartomány vezetője celebrálta.  

A szentmisén jelen volt dr. Hollósi Antal országgyűlési képviselő, valamint Hladony Sándor és Ozsváth Kálmán önkormányzati képviselők.

Huszonöt éve szentelték pappá 

P. Bíró Lóránt még 1945-ben lépett be a Don Bosco Szalézi Társaságba. 1950-89 között az újpesti Nap utcai templom kántor-karnagya. Mint ismert, személyes ismerője és tisztelője Sándor István mártír szalézi szerzetesnek, akinek boldoggá avatása ez év őszén megtörténik. Az 1969-ben az ELTE -n matematikus diplomát szerző Bíró Lóránt programtervezőként dolgozott, majd 1981-ben fejezte be a budapesti Hittudományi Akadémiát. 1988-ban szentelték pappá. 1989. szeptember elseje  óta a Clarisseum plébánosa. Az Újpestért díj és az Újpestért díszpolgára elismerések tulajdonosa. (Forrás: Újpest Lexikon)