Pacsi rekord az Állatszigeten

  •  
  •  
  •  

A Rex Kutyaotthon Alapítvány Guinness-rekord megdöntésére hívta az újpesti és környékbeli kutyatartókat. Szombaton délelőtt rendezték meg az “ENGEDELMES KUTYÁK NAPJA” című rendezvényt, amellyel szerették volna túlszárnyalni az „egy időben, egy helyen, legtöbb alapengedelmességi foglalkozáson résztvevő kutya” rekordot, és az egy helyen egy időben legtöbb pacsit adó kutya rekordját felállítani.

Normal
0

21

false
false
false

HU
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normál táblázat”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}

A kísérlet Sebestyén István magyar rekord-regisztrátor árgus tekintete előtt zajlott, az ő feladata volt a Guinness-rekordkísérlet hitelesítése.

– A Magyar Rekordok Adatbázisában szereplő „Tömegszerűségi rekordkísérlet” kategóriában lebonyolított kísérlet sikeres és eredményes volt – nyilatkozta a regisztrátor.  Bár a Guinness-rekordot nem sikerült megdönteni – hisz az ottani rekord közel 400 kutya részvételével történt – a káposztásmegyeri kísérlet magyar rekord lett. A 210 regisztrált engedelmes kutya és gazdája közös gyakorlata 31 és fél percen át tartott. 

Ugyancsak magyar rekorder lett az a 200 kutya is, amely egyszerre, egy időben adott pacsit gazdájának.

 – A több száz kutya részvételével megrendezésre kerülő rövid foglalkozással arra szerettük volna felhívni a figyelmet, hogy a kutyák alapengedelmességi képzése a felelős állattartás fontos része, mert a kutyák és a környezetükben élő emberek javát egyaránt szolgálja – mondta Király Péter, a rendezvény szervezője, a Rex Kutyamenhely alapítója. – Egy engedelmes, bármikor behívható, irányítható kutyával közlekedési baleseteket, sérüléseket, kutyatámadásokat lehet elkerülni. Az engedelmes kutyákat a környezete is szereti. Ma ezen a gyakorlaton 210 kutya és gazdája vett részt, és bár Guinness-rekordot nem sikerült elérnünk, azt bebizonyítottuk, hogy mennyire fontos az engedelmesség. Egy verekedés, egy odakapás, de talán még egy morranás sem történt két kutya között, ami nekünk, embereknek is példát mutatott toleranciából, odafigyelésből, szeretetből.

PJ

fotó: Várai Mihály