Pálinkás bemutatóedzést tart a Szusza Ferenc Stadionban

  •  
  •  
  •  

Szeptember 24-én elindult Magyarországon az UEFA kapusedző-licences képzése, amelynek egyik oktatója nem más, mint az Újpest FC kapusedzője, Pálinkás András. Pálinkás kedden meghívott vendégek előtt foglalkozik a klub kapusaival a Szusza Ferenc Stadionban.

A tanfolyamra meghívás alapján lehetett bekerülni, első körben az NB I-es együttesek trénerei vesznek részt a programban. A foglalkozásra hazánkba érkezik az UEFA részéről, a nyolcvanszoros ír válogatott kapus, Pat Bonner, aki jelenleg a kapusedző-továbbképzés felelőse az európai szövetségnél.

A Megyeri útra várják többek között Dr. Mezey György egykori szövetségi kapitányt és  Andrusch József volt válogatott kapuvédőt, akik élvonalbeli kapusedzők társaságában figyelik Pálinkás András másfél órás edzését. A tréning főszereplői, az Újpest FC kapusai: Balajcza Szabolcs, Horváth Tamás, Floszmann Tamás és Banai Dávid lesznek.

– Megtiszteltetés, hogy remek kapusaimmal Újpesten tarthatunk egy bemutató jellegű edzést a meghívott vendégek előtt – mondta Pálinkás. – A képzés időtartama fél év, a tervek szerint hétfői napokon tartjuk az elméleti oktatásokat. A gyakorlati vizsgán pedig, a kollégák számot adnak arról, hogy ők milyen foglalkozásokat tartanak a játékosaiknak. Az UEFA-tól kaptunk egy, úgynevezett képzési keretet – folytatta az tréner –, amelyet az itthoni körülményeknek megfelelően egészíthettünk ki.

(gergely)