Pálinkás palackon Budapest arcai

  •  
  •  
  •  

Többé nem kell szégyenkeznünk az ajándékboltokat ellepő gagyi hazai szuvenírek miatt. A Rézangyalnak köszönhetően a pléh-puli és a fröccsöntött Halászbástya ideje lejárt, az igényes turisták ugyanis kis körültekintéssel különleges palackozású Magyarországot és Budapestet jelképező pálinkákkal távozhatnak tőlünk.

A Pálinkaház a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjait kérte fel arra, hogy „I Love Budapest” és „Spirit of Hungary” témában álmodjanak meg olyan palackokat, amelyek méltó módon öltöztetik fel a nemes magyar italokat. A MOME diákjai nem is késlelkedtek, rengeteg variáció készült a Rézangyal különleges kiadású hungarikumainak új külsejére. A nyertesek között volt, Lakos Tamás, aki hazánk és Budapest jellegzetességeit álmodta az üvegekre. Lőrinczy András pályaművei a hagyományokban gazdag ízvilág és a modern minimalizmus vizuális élményének találkozásából jöttek létre. Nagyapáti Zoltán, lekaparható címkével látta el palackját, ami fővárosunk két arcát jelképezi.

„A címke feleleveníti azt a pillanatot, amikor Budapest többé már nem szürke és idegen nagyváros előttünk, de ahhoz előbb meg kell kapargatnunk a felszínt, hogy meglássuk a város barátságos arcát.” – magyarázta a különleges üveg megálmodója.

Az újragondolt széria darabjai megvásárolhatóak a Rézangyal Bistrokban, a szőlő, barack, szilva és cigánymeggy ízeivel.

(bevezetem.hu)