Palotai Vígasságok

  •  
  •  
  •  

Az Újpestet Rákospalotával összekötő híd mellett hagyományteremtő szándékkal került sor a Palotai Vígasságok rendezvényére. Elsőként nemzetközi gulyásfőző-versenyt rendeztek.

Október 7-től új látványossággal, érdekes programokkal várja a látogatókat a híd mellett működő piac. A hagyományteremtő látványosságként elsőként megtartott gulyásfőző-versenyen több hagyományőrző csoport is színpadra perdült a sürgölődés közepette, többek között egy felvidéki citerazenekar Bognár László táncművész vezetésével. Miközben a bográcsokban főtt az étel, Móricz József mesemondó szórakoztatta a szakácsokat, kuktákat, vendégeket egyaránt; a sátrakban népi iparművész, ágszobrász, gyöngyfűző, tojáspatkoló, fazekas kínálta a portékáját.

A Palotai Vígasságok első rendezvényén a Szasz Jenő nevű csapat képviselte Újpest színeit az Újpesti Média Kht. támogatásában. Lelkes igyekezetüket elismerő oklevéllel jutalmazta a szakavatott zsűri. A következő hasonlóan látványos rendezvényt október 22-én tartják meg a “határmenti” piacon.