Pályázatot írnak ki a Dunára

  •  
  •  
  •  

Duna címmel hirdet az őszi budapesti World Press Photo kiállításhoz kapcsolódó nemzetközi fotópályázatot a Herald ügynökség, a World Press Photo kiállítás szervezője.

A Herald az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének együttműködésével hirdeti meg a fotópályázatot. A legjobb munkákból áll össze az idei budapesti World Press Photo kiállítás Duna című kísérő tárlata, amelynek célja felhívni a figyelmet az Európai Bizottság Duna-stratégiájára, a folyó tizennégy országot összekötő adottságainak jobb kihasználására, az együttműködésre a környezetvédelem és a hajózás területén.
    
A kiállítás öt kategóriában kíván képet adni a Duna-menti életről a folyam németországi forrásától a romániai deltáig: természet- és környezetvédelem, ipar és mezőgazdaság, halászat és hajózás, kultúra és tudomány, valamint mindennapi élet. Nevezni egyedi felvételekkel vagy legfeljebb egy hat képből álló sorozattal lehet, kizárólag elektronikus úton, legkésőbb július 15-ig.
    
A nyertes fotókból összeálló Duna fotókiállítás a World Press Photo kísérő rendezvényeként a budapesti Néprajzi Múzeumban lesz látható szeptember 29. és október 30. között.
    
Bővebb információkat a www.worldpressphotohu.info/danube honlapon találhatnak az érdeklődők.