•  
  •  
  •  

Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium és Általános Iskola diákjai több tonna papírt gyűjtöttek össze az őszi papírgyűjtésen. De hogyan érezték magukat és miért szeretik? Ezt mesélték most el nekünk.

Nagyon vártam már az őszi papírgyűjtést Peti bácsival. Szeretek neki segíteni. Minden reggel korán mentem iskolába, hogy ott legyek, mikor hozzák a papírokat. Segítettem lemérni és a konténerbe bedobálni a hozott mennyiséget. Figyelnünk kellett arra, hogy csak papírhulladék kerüljön a konténerbe. Ez lehetett: újság, irodai papír, füzet, kartondoboz, hullámpapír és könyv is. Nem kerülhetett bele műanyag vagy háztartási hulladék. Örülök, hogy sikeres volt az idei papírgyűjtésünk. Mind a három konténer megtelt. A tavaszi gyűjtésen is számíthat Peti bácsi a segítségemre. Akkor is megyek, és nagyon szívesen segítek neki.
Zsiros Bence, 4. osztály
A papírgyűjtésen nagyon jól éreztem magam, mert segíthettem Péter bácsinak. Nagyon sok szülő és gyerek hozott papírt. A többi osztálytársammal együtt sokszor hordtuk be a konténerbe a papírokat. Izgalmas volt segíteni, mert amikor éppen nem hoztak semmit, akkor a konténerben házat és bunkert építettünk a kartonpapírokból. Szombaton még pizzáztunk is. Én viszont nem ezért segítettem, hanem azért, mert segíteni szerettem volna a papírok lemérésében és hordásában. Az utolsó nap nagyon elszomorodtunk, hogy ilyen gyorsan vége az őszi gyűjtésnek. Azt viszont várjuk nagyon, hogy tavasszal újra legyen papírgyűjtés. Akkor megint lehetünk Péter bácsi segítői.
Gerecze Ádám, 4.osztály