Papp Krisztina ötödször nyerte a félmaratont

  •  
  •  
  •  

Soha nem látott létszámokat regisztráltak a 28. Nike Budapest Félmaratonit rendező Budapest Sportiroda munkatársai. 12850 futó nevezett, köztük 1330 csapat – egytől egyig rekord a Nike Budapest Félmaratoni történetében, mint ahogy az is, hogy idén már 65 országból érkezetek a külföldiek, 1600-an.

Az indulók között természetesen ott volt az UTE atlétája, Papp Krisztina is, aki nem titkoltan a verseny egyik nagy esélyeseként rajtolt. Apró érdekesség: az utolsó induló pontosan tizenhárom perccel a startpisztoly eldördülése után lépte át a rajtvonalat.

A verseny, amely egyben a magyar bajnoki címet is hivatott volt eldönteni, Budapest utcáin zajlott, óriási közönség előtt. Nekünk, újpestieknek persze Papp Krisztina futása tetszett a legjobban, hiszen a lila-fehérek hosszútávfutóját 2007, 2009, 2010 és 2012 után, idén sem előzte meg senki, és így lett ötödik alkalommal győztes. Külön öröm, hogy csak klubtársa, Erdélyi Zsófia késztette küzdelemre a rajt-cél győzelmet arató bajnokot.

Papp Krisztina: – Ez már az ötödik magyar bajnoki címem, és határozottan állíthatom, ezért az aranyéremért kellett a legnagyobbat küzdenem. Erdélyi Zsófi nagyon megfuttatott, meglepett a teljesítménye. A tizenegyedik és a tizenhatodik kilométernél voltak kisebb hullámvölgyeim, és az utolsó kétezren már nagyon éreztem a pocakom, a rosszul lét kerülgetett. A folyadék adagolása nem volt sikeres, ezen még dolgoznunk kell. Minden esetre boldog vagyok, hogy sikerült ismét a dobogó legmagasabb fokára állnom.

Nike Budapest Félmaraton, nők

1. Papp Krisztina (UTE) 1:12.31
2. Erdélyi Zsófia (UTE) 1:14.01 
3. Gladys Jepkurui Biwott (Kenya), Benedek-Team 1:15.03

(gergely)

Fotó: futas.net