Parajdról érkezett a másfél tonna só az óvodába

  •  
  •  
  •  

Hazánkban egyre több az allergiás és légúti megbetegedésekben szenvedők száma. A betegségek gyógyszeres kezelése során számos mellékhatás jelentkezhet. A Dr. Wolf Poduct Kft. a mellékhatásoktól mentes, orvosilag elismert gyógymódokat tartja szem előtt. Termékeikkel lehetőséget biztosítanak a természetes gyógyuláshoz. Ilyen például a Nyár utcai óvodában, átadott sófal is.

Az Újpesti Nyár Utcai JMK Óvoda Alapítvány közel kilencszázezer forintos támogatásával elkészített sófalat az óvoda tornatermében állították fel. A 3-7 éves korban, a közösségben eltöltött idő fokozott fertőzésveszélyt rejt, hiszen sokkal gyakrabban fordulnak elő légúti és egyéb fertőzések. A sófal gyógyító hatásának, kedvező mikroklímájának kihasználása, ha helyesen alkalmazzák, mindennapi segítője lehet az egészség megőrzésen át, a légzőszervi problémák és allergiás panaszok enyhítésében.

– A fal másfél tonna parajdi sót rejt magában – mondta Farka s Sándor a kivitelező cég ügyvezetője. – A sókristályok legfontosabb hatóanyaga a nátrium-klorid, melynek száraz aerosolja folyamatosan szabadul fel, kialakítva így a száraz, sós légteret. Ebben a mikroklímában az allergének és baktériumok száma alacsony szintre csökken, segítve ezzel a légutak tisztulását, fertőtlenítését és az egészség megőrzését.

Az átadó ünnepséget az óvodás gyerekek tornabemutatója színesítette. Az apróságok – bár rekkenő volt a hőség – fáradhatatlanul végezték a játékos gyakorlatokat. Kicsit meg is sértődtek, amikor az óvó néni közölte, vége a bemutatónak.

– Nagy öröm számunkra, hogy az alapítványunk hathatós segítségével, rövid két hét alatt elkészült a fal – mondta Pintér Éva óvodavezető. – Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki pénztárcájához mérten, hozzájárult a fal megépítéséhez. Reméljük, hogy gyerekeink is szeretni fogják majd a sófalat, s tőle „észrevétlenül” maradnak egészségesek.

(gergely)